Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΡ:Κύριε Νικολακόπουλε, σε παλαιότερο σας άρθρο για τον Καλλικράτη μιλήσατε για οράματα κτλ Τί πιστεύετε τελικά για την Καλλικράτεια Κηφισιά;;;
Στο θολό τοπίο της κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος ,της ασάφειας ,της ανεργίας και της ύφεσης ο Καλλικράτης αλλά και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μας φέρνουν εμάς τους πολίτες των 3 δήμων κοντά και μας υποχρεώνουν να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Είναι η τελευταία ευκαρία για να γυρίσει η πόλη σελίδα. Η συνύπαρξη με τους πολίτες από τους όμορους δήμους της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης μας δίνει τη δυνατότητα να οραματισθούμε μια πόλη που θα πετύχει να εναρμονίσει τις διάφορες λειτουργίες της, να δημιουργήσει τις συνθήκες για υψηλή ποιότητα ζωής, να μάθει να ισορροπεί τις νέες τάσεις με τον σεβασμό της κληρονομιάς της και να ενσωματώνει το νέο χωρίς να καταστρέφει το παλιό.
Μιλάμε για ανανέωση κλίματος, ανανέωση προσώπων, ανανέωση πολιτικών.
ΕΡ:Συμμετέχετε στη συντονιστική επιτροπή που δημιουργήθηκε από παρατάξεις και πολίτες των 3 δήμων με στόχο τη δημιουργία ενωτικής δημοτικής παράταξης.
Όντως , ανταποκρίθηκα στο ανοικτό κάλεσμα που έγινε από πολίτες και παρατάξεις των 3 δήμων και συμμετέχω στη συντονιστική επιτροπή για τη δημιουργία κοινής δημοτικής παράταξης.
Πιστεύω ότι η πόλη κουράστηκε να έχει τα ίδια ουσιαστικά πρόσωπα σαν δημοτική αρχή για περισσότερα από 20 χρόνια
Οι απαιτήσεις της πολιτικής ,οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης μας, απαιτούν αυτόνομη παρουσία, ενός ανοιχτού, δημοτικού σχήματος στις Εκλογές του Νοέμβρη.
Επιδιώκουμε λοιπόν την ευρύτερη δυνατή συνάντηση ενεργών πολιτών και κινήσεων που συγκλίνουν προγραμματικά σε μια πρόταση βιωσιμότητας για την Καλλικράτεια Κηφισιά, υπερβαίνοντας τα κομματικά τείχη και συγκροτώντας μια πειστική εναλλακτική λύση .
ΕΡ:Ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί ένα τέτοιο σχήμα;;;
Προτείνω , να εργαστούμε για την ανάπτυξη της Κηφισιάς, στοχεύοντας στην
1. Προστασία του περιβάλλοντος ,του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πόλης (ελεύθεροι χώροι, περιαστικά δάση, υδάτινοι πόροι, καταπολέμηση ρύπανσης, διατηρητέα κτήρια και μνημεία κτλ) με δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή σε όλους τους τομείς (μεταφορές, εξοικονόμηση ενέργειας, ΑΠΕ) και την αναβάθμιση της διαδικασίας ανακύκλωσης
2. Διαφανή διοίκηση στηριγμένη στη νομιμότητα και τη συναίνεση προς όφελος της Κηφισιάς και των, με θεσμοθετημένες διαδικασίες αμεσοδημοκρατικού και συμμετοχικού χαρακτήρα(δημοψηφίσματα, θεματικές επιτροπές, κοινωνική διαβούλευση ,συλλογική εκτελεστική εξουσία, εφαρμογή της αρχής της εναλλαγής κτλ
3.Αναβάθμιση και δημιουργία νέων μορφών οικονομικής και κοινωνικής αλληλέγγυης μεστόχο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ζωής (Βελτίωση των υποδομών υγείας/πρόνοιας, δημιουργία τοπικού γραφείου ευρέσεως εργασίας για τους άνεργους, τους νέους ,τους μετανάστες,ανάπτυξη επαρκούς δικτύου βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σίτιση απόρων ,βοήθεια στο σπίτι κτλ)
4.Μέριμνα για τον ελεύθερο χρόνο των δημοτών με τη βελτίωση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και την τέλεση ανάλογων εκδηλώσεων
ΕΡ:Γνωρίζουμε ότι έχετε ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τα θέματα που απασχολούν την Κηφισιά. Ποιά είναι η γνώμη σας;;;
Όντως ασχολούμαι με τα δημοτικά της Κηφισιάς τα τελευταία 10 χρόνια. Δυστυχώς η εικόνα της πόλης που ζούμε επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Καθημερινά είμαστε μάρτυρες σε πολεοδομικές παρατυπίες και αυθαιρεσίες και μάλιστα χωρίς τη διάθεση από τη δημοτική αρχή να τις αντιμετωπίσει, ακόμη και σε περιπτώσεις τελεσίδικων αποφάσεων.
Απαράδεκτη κατάσταση καθαριότητας, υγιεινής και διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ουσιαστικά ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ !!!!
Αυξανόμενα επίπεδα κυκλοφοριακού φόρτου με επακόλουθο εντεινόμενη ηχητική όχληση και ρύπανση.
Ελάχιστες δράσεις για το πράσινο και τον ελεύθερο χώρο .
Υποβάθμιση της αισθητικής και της Φυσιογνωμίας της πόλης…
Πιστεύω ,ότι η Κηφισιά αξίζει καλύτερης μεταχείρισης και φυσικά εμείς θα αγωνιστούμε να το πετύχουμε.
ΕΡ:Ποιές είναι κατά τη γνώμη σας οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην Κηφισιά;;;;
Η Καλλικράτεια Κηφισιά πρέπει και μπορεί να αλλάξει σελίδα.
Η πόλη μας αξίζει σίγουρα μιας καλύτερης τύχης. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί σε δυναμικό περιφερειακό κέντρο , σε μια πόλη με ταυτότητα, αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών των κατοίκων της που θα εξασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία και αισθητική, ασφάλεια, ευημερία και αλληλεγγύη για όλους. Μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής ,με σεβασμό στο περιβάλλον, με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, μια πόλη φιλική στους κατοίκους και επισκέπτες της .
Εγγύηση για τα παραπάνω αποτελούν τα ιστορικά της πλεονεκτήματα, η ιδιαίτερη πολιτιστική της φυσιογνωμία , κυρίως όμως οι ενεργοί πολίτες, φορείς και κινήσεις , πρόσωπα του πολιτισμού και του πνεύματος που δεν αρκούνται στις μειωμένες προσδοκίες μιας απρόσωπης πόλης , αλλά προσβλέπουν σε ένα διαφορετικό πρότυπο διοίκησης και σε μια διαφορετική προοπτική ανάπτυξης για την πόλη.
Η πλειοψηφία των πολιτών, καταννοεί την ανάγκη να αποφύγει ο νέος δήμος όχι μόνο τους σημερινούς διοικούντες, που έχουν συνδεθεί με εξόφθαλμες ανεπάρκειες, σκάνδαλα, μαύρες τρύπες και μιζέρια ,αλλά και πρόσωπα παρόμοιας αντίληψης που ίσως κληθούν να υπηρετήσουν τη συνέχεια ενός στάσιμου καθεστώτος συναλλαγής που λειτουργεί στην περιοχή μας τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΡ:Τί προτείνετε επομένως;;;;
Το τρίπτυχο
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές και τα πρόσωπα!!!
Πρέπει επιτέλους να δράσουμε αποφασιστικά για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ρύπανσης, την αύξηση του πράσινου και των ελεύθερων χώρων, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ενίσχυση των δημόσιων και των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης με περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου, την προστασία των περιαστικών δασών , του Πεντελικού και του Κηφισσού , την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Να αφήσουμε πίσω την επιφανειακή φιλανθρωπία των προσλήψεων ημετέρων εφαρμόζοντας πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης .
Να ενισχύσουμε την κοινωνία των πολιτών, την κουλτούρα της συμμετοχής, τον πλουραλισμό στην επικοινωνία και την ενημέρωση, τη διεκδίκηση και το δημοκρατικό διάλογο, με χρηστή διοίκηση ,νομιμότητα και διαφάνεια παντού.
Αυτοί είναι και οι άξονες που η κίνηση μας θα στοχεύσει και που απαντούν στα πραγματικά ερωτήματα που θα τεθούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νοεμβρίου του 2010 και όχι ποιά πολιτική παράταξη θα κερδίσει τη Δημοτική αρχή ή πώς θα καταγραφούν οι κομματικοί συσχετισμοί ή πως θα τακτοποιηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες και οι προσωπικές φιλοδοξίες.
Η μονόπλευρη κομματική κυριαρχία στην αυτοδιοίκηση της Καλλικράτειας Κηφισιάς μπορεί και πρέπει να αποτραπεί μόνο με την ενεργοποίηση των πολιτών και τη σύγκλιση ενός ευρέως φάσματος πολιτικών αντιλήψεων .
Με τη σύμπραξη δηλαδή, πολιτών, παρατάξεων και πολιτικών φορέων που επιθυμούν την αλλαγή πλεύσης. Οι κομματικές περιχαρακώσεις και οι ηγεμονισμοί είναι συνταγή που αποδείχθηκε ανεπαρκής για να ανατρέψει , τις ισχυροποιημένες από τη συναλλαγή τόσων χρόνων, κατεστημένες δυνάμεις.
Η παρέμβασή μας είναι μια ενωτική προσπάθεια που λειτουργεί συσπειρωτικά , επιχειρεί να συνθέσει και αποβλέπει στη συγκέντρωση των αναγκαίων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που απαιτούνται ώστε, μακριά από οποιαδήποτε κομματική εκμετάλλευση, να συγκροτηθεί ένα νικηφόρο πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να αλλάξει τη πορεία του νέου δήμου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πολιτών που πιστεύουν ότι μόνο με την υπέρβαση των πολιτικών διαχωρισμών και τη συνεργασία των ενεργών πολιτών , των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας μπορεί να διατυπωθεί μια πειστική εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση του νέου δήμου.
ΕΡ:Κύριε Νικολακόπουλε, σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Σας ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας.